O le a le mea e mafai ona fai e le UHF & VHF band i le leitio ham?

A maeʻa ona faʻaalia i le leitio faʻapitoa mo se vaitaimi, o nisi uo o le a faʻaalia i galu puʻupuʻu, ma o nisi o tagata amateurs' muamua o le galu-puʻupuʻu.O nisi uo e manatu o le taʻalo puupuu o le leitio e fiafia i ai, ou te le ioe i lenei manatu.O loʻo i ai se eseesega tele i le va o le galu puʻupuʻu ma le UHF & VHF band, ae e leai se eseesega i le va o tekinolosi maualuga ma maualalo, ma e leai se eseesega i le va o fiafiaga moni ma mea sese.

tala fou (5)

Ona o uiga tulaga ese o le faʻaupuga faʻasolosolo, o le UV band e masani lava mo fesoʻotaʻiga i le lotoifale, lea e faʻaituau i le faʻatinoga.O le tele o tagata fiafia e amata i le UV band, o se tulaga lelei tele mo fesoʻotaʻiga i le lotoifale.E fiafia tagata uma ma fiafia i lenei auala o fesoʻotaʻiga, ma o nisi ua faʻatuina ni faʻalapotopotoga e leai ni tupe mama e faʻavae i luga o lenei faʻavae.Po o le a lava, o le UV band e faʻatapulaʻaina lava i fesoʻotaʻiga i le lotoifale.O le itu "fa'atino" o le leitio amateur.O nei tagata amateurs e masani ona faʻatasi.O le tele o latou e matua moni lava.Latou te le fiafia i fesoʻotaʻiga pupuu o le faitau afe o kilomita.Latou te le fiafia i mea mamao.O le a le mea e mafai ona fai e le fa'aili UV?

1. Antenna faia e le tagata lava ia, e pei o Yagi antennas, tūsaʻo tele-element arrays (e masani ona taʻua o fiberglass antennas).
2. Feso'ota'iga satelite Amateur e sili atu ona faigata ma e mana'omia le a'oa'oina o se poto faapitoa.
3. Fesootaiga DX, ae o le avanoa o le faʻasalalauga ma le tatalaina e faʻanoanoa.E manaʻomia le tele o le onosaʻi ma le laki, faʻapea foʻi ma se tulaga lelei.
4. Suiga o meafaigaluega.E toalaiti a’u uo latou te faia na o latou leitio faaili UV, ae e tele faataitaiga o suiga, e pei o le suia o le nofoaga o le taavale i se ato faafafa, faaaoga o se ea, ma isi.
5. Fesoʻotaʻiga Initaneti, MMDVM mo numera, Echolink mo analog, HT, ma isi.
6. APRS

Leitio Amateur ose mea fiafia.E tofu tagata uma ma itu eseese e taula'i iai.E mafai ona tatou amata mai itu eseese ma faasolosolo malie ona maua le vaega e fetaui ma i tatou.


Taimi meli: Tes-20-2022